MINYAK BIJI ANGGUR(GRAPE SEED OIL)
Sunday, 14 October 2012 | 00:12 | 0 Comments
Assalamualaikum pembaca-pembaca blog saya.Hari ini saya nak kongsi tentang kebaikan "Minyak Biji Anggur"Buah anggur mempunyai vitamin dan banyak khasiatnya.Selain dari itu buah anggur juga boleh dibuat jus.Sebaik saja dibuat jus,kita mestilah terus minum dan jangan dibiarkan lama kerana jus tadi akan bertukar menjadi arak.Selain boleh dibuat jus anggur,biji anggur mempunyai lebih banyak khasiat untuk berbagai penyakit.Biji anggur atau grape seed boleh didapati dalam bentuk kapsul atau tablet.
Jom kita baca!
Minyak Biji Anggur Perahan Sejuk adalah semula jadi, tiada kesan sampingan. Nikmatilah kelebihan kandungan OPCnya yang tinggi iaitu satu agen antipengoksida bioaktif yang paling berkesan. Antara fungsinya:
-Menguatkan sistem imun anda
-Menurunkan paras kolestrol
-Menghalang pembentukan darah beku
-Memusnahkan radikal bebas yang berbahaya.
Dalam keadaan bagaimanakah OPC diperlukan:
-Kanser/barah
-Penyakit Kardiovaskular
-Sindrom Pra-haid dan putus haid
-Artritis
-Skierosis Multipel
-Alahan
-Edema pada mana-mana anggota tubuh terutamanya kaki
-Keradangan
-Retinopati diabetes
Kelebihan dan kebaikan Minyak Biji Anggur :
•Meneutralkan bahan radikal bebas yang menyerang dan merosakkan sel DNA manusia
•Bertindak sebagai bahan antioksida mudah serap yang berfungsi untuk membantu sistem tubuh manusia
•Berupaya menurunkan kadar LDL kolestrol
•Membantu meningkatkan kekuatan dan keanjalan salur darah
•Pemangkin kepada peningkatan tahap sistem imunisasi tubuh serta daya tahan terhadap serangan penyakit
•Menyumbang bahan kolagen untuk kulit dan awet muda
•Menghalang pembengkakan dan keradangan
•Melancarkan perjalanan darah
•Mengurangkan gangguan ketahanan sistem tubuh untuk wanita yang hampir monopous
•Membantu memulihkan kesihatan sel dan tisu badan
•Mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukkan tisu
•Amat sesuai untuk ibu-ibu mengandung dan perkembangan janin di dalam kandungan
•Bertindak sebagai bahan anti bakteria, anti virus, anti kanser dan pelindung kepada alahan
•Berfungsi sebagai penghalang oksidasi awal lipid, kerapuhan dan kekerasan dinding kapilari darah